Centrummanager Gouda

Sinds 1 juli 2013 is er een Centrummanager Gouda. De CM werkt voor en met de ondernemers in het centrum van Gouda en met de Gemeente Gouda. De centrummanager is een bruggenbouwer en verbinder. Belangrijke thema's en prioriteiten:

  • Parkeren: Gouda heeft heel veel nieuwe parkeerruimte gecreŽerd rondom het centrum & niet duur en op loopafstand van de historische binnenstad! Overzicht van parkeerterreinen en parkeergarages
  • Het Nieuwe winkelen: hoe koppel je de tablet-, smartphone- en webshopgebruikers aan de winkel in de stad?
  • Social media inzetten om te laten zien hoe bijzonder en leuk Gouda is. Dit combineren met het nieuwe winkelen en de ondernemers in het centrum de kracht van de nieuwe media laten zien voor zover zij dat nog niet zelf hebben ontdekt.
  • Gouda heeft veel evenementen, die over het voetlicht brengen en verbanden leggen tussen de organisatoren is belangrijk. Om er maar een paar te noemen: de keramiekdagen, de kaasmarkt, de ijsbaan, strips op de markt, de grootste Goudse stroopwafel, korendag, Goudabeach, Gouda Waterstad, Gouda bij Kaarslicht en noem maar op. Meer informatie op Welkom in Gouda
  • Een ander hot item in de stad is leegstand. De Goudse binnenstad staat er wat dat betref niet slecht voor, vergeleken bij andere steden. Dat wil niet zeggen dat het geen probleem is. Met elkaar kijken naar oplossingen is de weg vooruit. Iedereen heeft hier een rol, de eigenaren, de gemeente, de ondernemers, de bewoners; we hebben er allemaal mee te maken als Gouwenaars, een levendig centrum is voor ons allemaal belangrijk.